תמונות ילדות של המשורר הלאומי אם היו כאלו לא שרדו וזהו התצלום הראשון של ביאליק בן העשרים ושלוש שהופיעה בכרך האחד עשר של "לוח אחיאסף" בנובמבר 1903.
התמונה נדפסה לצידו של המאמר "חיים נחמן ביאליק תולדותיו ויצירותיו הפיוטיות" שכתב יוסף קלוזנר על פי אגרת אוטוביוגרפית ששיגר אליו ביאליק.
זו הייתה הפעם הראשונה בה חזו מעריציו של ביאליק בדיוקנו של משוררם האהוב.
ביאליק עצמו היה מודע לאכזבה שעוררה חזותו החיצונית בעיני רואיו שהייתה רחוקה ממראהו של "בחיר המוזות" שבדימיונם והתייחס בבדיחות הדעת לתצלום נוסף שנשלח אליו: "פרצופי שלי בעוונותיי הרבים מראהו 'מיתה משונה' מה לעשות, כפי הנראה כך הוא מראה פניי באמת ומכונת צילומך עשתה את שליחותך באמונה, המקום ירחם."
אך היו גם תגובות אחרות כפי שמעיד הצייר חיים גליקסברג בספרו "ביאליק יום יום": "תני דעתך אמרתי לציירת ל.מ אורחת מפריז על האיש העובר שם את הכביש. מה? נפלה מפיה קריאת השתוממות ספוגת אכזבה: ביא-ליק! בכל הליכותיו אין שום סימן של משורר. פנים רגילים ואפילו מגושמים. היום: ביקרנו אצלו עם אותה ל.מ שבאה להזמינו לתערוכתה. הוא היה אדיב ביותר כלפי האישה האלגנטית הזאת וגילגל שיחה.. וכשיצאנו לא היה קץ להתפעלותה: אך, אלה הפנים הנפלאים והמעניינים ביותר שנזדמן לי לראות!