״אין מתעודת ספרות הילדים כלל לרדת אל הילד אלא להיפך, להגביה את קומתו, להעלותו מעט, מעט, דרגה אחרי דרגה בסולם ההתפתחות.
צריכה היא לפתוח בחשאי את ליבו ולהכניס בו מדעתו ושלא מדעתו מושגים וקינייני רוח שלא נודעו לו קודם לכן […] אופיר יקפיד הקפדה יתרה גם על ההידור החיצוני של כל דבר הוצאתו. מעשה העיטור והקישוט ומעשה הציורים בפנים הספרים מסור בידיים אמונות של ציירים ידועים שכבר נתמחו במקצוע האמנות המיוחד לילדים״.
(מתוך מניפסט הוצאת אופיר ברלין תשפ״ג)
בשנת 1922 יסד ביאליק את הוצאת ״אופיר״ לספרות ילדים עם שותפיו המו״ל יעקוב זיידמן ורעייתו הציירת תום זיידמן פרויד.
ביאליק כמהפכן בגישתו בכל מה שקשור בכתיבה לילדים ראה בילד את הפוטנציאל הגולמי הטמון בו המשווע להעשרה איכותית, ל״סולת נקיה״ כפי שמכנה אותה ביאליק שתתרום להתפתחותו המנטלית והרגשית ולא לתכנים שיטחיים ורדודים שאינם תורמים לו ובכך מעכבים ופוגמים בצמיחתו.
כמוציא לאור הקפיד ביאליק על רמה גבוהה של עיצוב גרפי,סוג הנייר, צורת האותיות ובעיקר לאיכות האיורים שעיטרו את שיריו בהם ראה שווי ערך ליצירה הספרותית עצמה ומטרותיה הפדגוגיות.
ספר הביכורים של הוצאת ״אופיר" היה ״ספר הדברים״ שיצא ב1922 והיה גם קובץ שירי הילדים הראשון פרי עטו של ביאליק שראה אור.
הספר הכיל שישה עשר שירים קצרים שכותרתם מילה אחת בלבד המהווה את נושא השיר כולו.
סדר השירים מגלה את כוונתו הפיוטית של המשורר: יציאתו של הילד לטיול במרחבי הטבע תוך מפגש עם חיות הבר השוכנות בו כמו הציפור, הארנבת הסנאי והפרפר. משם אל הגן, אל הסוס, השובך וכו׳ ולסיום חזרה הביתה אל הסעודה הממתינה לו.
השירים המרגשים בפשטותם הנאיבית והאיורים המופלאים והעדינים מעידים על שיתוף הפעולה הנדיר שבין ביאליק לזיידמן פרויד המאיירת המוכשרת שלו ומממשים בשלמות את חזונו של ביאליק לשילוב ההרמוני בין הטקסט הספרותי לבין האיור המלווה אותו.
זיידמן פרויד וביאליק תכננו להמשיך ולהוציא יחד במסגרת ״אופיר״ עוד שישה ספרים נוספים אך רק עוד שניים מהם ראו אור:
״עשר שיחות לילדים״ המכיל אגדות וסיפורי עם של המס כריסטיאן אנדרסן ו״מסע הדג״ שהפיע גם בשפה הגרמנית וזכה לשבחים כספר מופת.